חבלה בקרסול/עקב כף רגל - בת 8.8

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/07/2023 | 15:34 | מאת: שני

ילדה בת 8.8 נחבלה אתמול בכף הרגל לאחר נפילה מכסא. בבדיקה היום אצל אורתופד: רגישות במישוש העקב, רגישות קלה יותר על הפטישונים, טווח קרסול מלא, ללא נפיחות וסימני חבלה, ללא הרחבת העקב או דפורמציה. נושאת משקל ללא דריכה על העקב. ושלחה להשלים בירור ע"י צילומי קרסול ועקב. במוקד לפני הצילום נכנסנו להתרשמות של טראומטולוג: כאב ורגישות דיפוזיים בעקב ובקרסול, טווח מלא. וחשב גם לשלוח לצילום. הסברתי שאנו מנסים להימנע מצילומים כמה שיותר, עברה גם לפני חצי שנה צילום עמ"ש מותני. הטראומטולוג ענה שזה סביר מבחינתו ולפי התרשמותו ניתן להמתין עם הצילום 2-3 ימים לראות אם משתפר. הילדה הולכת ואף רצה רק ללא דריכה על עקב ימין. אשמח לחוות דעתך. האם במידה שעוד יומיים הכאב עובר וניתן לדרוך על העקב אפשר להיות רגועים שאין חלילה שבר ולוותר על הצילום? תודה מראש

18/07/2023 | 16:00 | מאת: שני

אציין שכרגע נמצאת עם חבישה אלסטית לפי המלצת הטראומטולוג

כנראה שכן אך איני יכול לענות באופו בטוח מבלי לבדוק את הילדה

19/07/2023 | 12:34 | מאת: שני

סומכת מאוד על דעתך, אשמח להגיע אליך בהקדם לבדיקה. אנסה לתאם בטלפון המצורף.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים