שבר קונדיל לטרלי של אמה שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/07/2023 | 13:10 | מאת: אליסה

שלום רב, בני בן השש שבר לפני חודש את היד שמאל. באבחנה נרשם "שבר קונדיל לטרלי של אמה שמאל" (שבר סגור) . טופל בגבס קל. לפני יומיים הורידו לו את הגבס לאחר שבצילום הרופא ראה שהשבר התאחה. כבר יומיים שהאיזור של השבר עדיין ניראה נפוח, כמובן שלא מצליח ליישר את היד. התחלנו פיזיותרפיה, אני מוטרדת משום שהיד ניראה עקומה . האם טיפול בגבס מקובל לסוג זה של שברים והאם הנפיחות שלא ירדה עד עכשיו תקינה? תודה

קודם כל מדובר בשבר של מרפק ולא של אמה. מתוך הנחה שהשבר אכן התאחה בעמדה טובה, מעט נפיחות באזור והגבלת תנועה בשלב זה הן סבירות. פיזיותרפיה מיותרת בחודש הראשון וצריך לתת להם להפעיל את היד כרצונם.

19/07/2023 | 09:57 | מאת: אליסה

המון תודה. הרופא אמר שהשבר התאחה ומה עם חלילה לא התאחה בזווית טובה ? ניתן לתקן?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים