כריתת קואלציה טרסאלית ושיקום

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/06/2023 | 14:22 | מאת: אמא

במשך שנים לבת שלי יש כאבים בקרסול ונקעים ובגיל 15 הכאבים גברו והיא הגיע למצב של קושי רב בעמידה וקושי בהליכה, ותמיד לאחר מאמץ הקרסול מתנפח. הגענו לרופא שאבחן קואלציה טרסאלית ובצילום CT זה אכן אושר. ההמלצה שלו היא ניתוח כריתת הקואליציה והשתלת שומן עצמי. ברצוני לדעת: 1 האם הניתוח אכן עוזר? 2. האם יכולה להיווצר מהניתוח צליעה תמידית? 3. ומהו זמן ההחלמה והאם צריך שיקום. תודה מראש

אני חושב שרופא אשר מציע ניתוח חייב לענות על השאלות הללו ואם לא אז לא הייתי עובר אצלו ניתוח. קשה לי לענות מבלי לראות את פרטי המקרה היות וקיימים סוגי קואליציות שונות ובדרגות חומרה שונות, הניתוח המומלץ שונה בהתאם לסד וחומרת הבעיה. לעיתים כולל הכנסת שתל מסןיים ולעיתים לא. אם מבוצע הניתוח המומלץ באינדציות הנכונות בדרך כלל הוא אכן עוזר. בכל ניתוח יכולים להיות סיבוכים ולעיתים יכולה להיווצר צליעה (לא סביר). זמן ההחלמה נגזר מסוג הניתוח והיא נעה בדרך כלל בין חודש ל 3 חודשים.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים