בדיקת מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

07/04/2003 | 00:59 | מאת: עמיר

ביתי בת ה-3.5 מתלוננת על כאבים באזור הגב התחתון מזה מספר חודשים. ביצענו מספר בדיקות ביניהן - בדיקת שתן, בדיקת דם, צילום הגב באזור הכואב וכן בדיקת אולטראסאונד. הבדיקות יצאו תקינות, מאחר והיא המשיכה להתלונן הופננו לבצע מיפוי עצמות בגבה. אני מבקש לדעת : - האם אין סכנה בביצוע בדיקה מסוג זה בגיל רך כל-כך, מבחינת החומר הרדיואקטיבי למשל? - האם ישנה אפשרות לבצע בדיקה מסוג זה בצורה מקומית (באזור הכואב בלבד) ? - האם ישנן דרכי אבחון נוספות?

07/04/2003 | 11:34 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הבדיקה אינה מסוכנת יותר מטיסה טרנסאטלנטית ( קרינה קוסמית ) . אין דרך לבצע את הבדיקה באופן מקומי. דרך איבחון נוספת - מ.ר.י במידה והאינדיקציה מתאימה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים