חבלה במרפק אצל ילדה בת עשר

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

31/05/2023 | 10:02 | מאת: נועה

שלום ד"ר, בת עשר נחבלה במרפק בבית הספר. לא היה שינוי בצבע היד או נפיחות (אולי נפיחות קלה) אך התלוננה כל אחה"צ על כאבים עזים וסירבה להזיז את היד וליישרה בגלל הכאב. הכאב לא חלף גם אחרי שימוש במשככי כאבים. אחרי כמה שעות פנינו איתה למיון, ושם הוחלט לשים גבס בגלל הכאב הניכר, למרות שלא נצפה שבר בצילום רנטגן. (בפענוח הצילום נכתב: ללא ממצא גרמי חריף.) האם ייתכן מצב שיש שבר בלי נפיחות ניכרת שלא נראה בצילום רנטגן? אציין שאחרי הקיבןע בגבס הכאב פחת באופן משמעותי.

עשו נכון, הגבס מצוין להקלת הכאב, גם אם יש שבר וגם אם לא, רצוי ביקורת לאחר 7-10 ימים להסרת גבס ובדיקת אורתופד ילדים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים