חבלה בפיקה עם שבר תלישה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/05/2023 | 21:42 | מאת: אורלי

שלום, בני בן ה 10 נחבל בברך, ממצאים- חבלה בפיקה עם שבר תלישה, הוא היה בסד צירים כ 7 שבועות ללא יכולת ליישר את הרגל. בעקבות החבלה נצפו בצילומים ממצאים אלו - בירך המרוחק ובטיביה המקורבת- תהליכים אקסנטרים גאוגראפים עם שוליים סקלרוטים, ללא מעורבות קורטיקאלית או רקמה רכה, הממצאים מתאימים ל NOF, היום אחרי 3 חודשים היה לנו ביקורת ובצילום נמצא - עיבוי של הקורטקס האחורי בירך המרוחק - שבר? (כך רשם האורטופד בסיכום) וביקש שנחזור לצילום נוסף עוד חודש... אני מאוד מודאגת, ונוסף כל הצילומים, ידוע שיש קרינה. על מה זה עלול להעיד? תודה מראש, אורלי

נשמע שאין משהו רציני אבל אולי כדאי להתייעץ עם אורתופד ילדים ספציפי על מנת להימנע מבדיקות מיותרות. הכי חשוב האם כעת מפריע לו משהו או קיימת איזושהי הגבלה?

28/05/2023 | 21:57 | מאת: אורלי

תודה על המענה, לא מפריע לו כלום, הילד פעיל ויותר ...אין הגבלה חזר לתפקוד מלא. המעקב אצל אורתופד אונקולוג שמבקש רק ליתר בטחון צילום נוסף... על מנת לא לפספס משהו. האם ריבויי הצילומים מסוכן כשלעצמו?

צילום הוא לא דבר בריא אולם כשיש צורך צריך לעשות. נדרש שיקול דעת.

29/05/2023 | 12:15 | מאת: אורלי

תודה, שאלה אחרונה, מה יכול לגרום לעיבוי של הקורטקס האחורי בירך המרוחק? זה קשור לשבר תלישה, להחלמה? אני פשוט מאוד מודאגת...

לעיתים בעקבות שבר ולעיתים תהליכים אחרים, צריך להיות במעקב

מנהל פורום אורתופדיית ילדים