שבר טורוס פטישון לאטיראלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/03/2023 | 11:31 | מאת: ט

שלום, בשלישי האחרון הילדה (7) נפלה ושברה את עצם הפטישון ברגל. האורתופד שם לה חבישה מרופדת (אמר שזה יעבוד כמו גבס אבל יותר נוח כי אפשר יהיה להוריד למקלחת או שינה אם צריך) הראה לי איך ואמר לקנות בבית המרקחת את הריפוד הזה ולהחליף כשמה שעליה מתבלה. היא צריכה להיות עם זה שבועיים. זה ריפוד נראה כמו ריפוד ששמים מתחת לגבס עצמו ועל זה הוא סגר לה עם תחבושת אלסטית חיזק לה. אבל מה? בשום מקום לא מוצאים לרכישה את הגליל ריפוד הנ"ל. לא בסופר פארם לא בבתי מרקחת פרטיים ולא בשל הקופה. עברנו גם 2 חנויות אורתופדיה שאמרו שאין להם. האם ניתן לשים את הגליל גזה שיש או אגד רב שכבתי מתמתח במקום?

אפשר לשים כל דבר בתנאי שלא לוחץ לה מדי, אפשר גם בלי כלום

30/03/2023 | 17:54 | מאת: ט

תודה רבה על המענה. אשמח לשאלה אולי לא הכי חכמה אבל נאמר לה חודשיים ללא פעילויות ספורטיביות- רופא הילדים הסביר נגיד שזה מבחינת ריצה או משהו שהיא לא תיפול על הרגל בתקופה הזו ושלא תהיה החמרה. השאלה מה מבחינת נגיד שחיה בבריכה אחרי נניח חודש מהפציעה? או קפיצה בטרמפולינה שהיא סוגשל רכה?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים