בן שנה ו10 צליעה ברגל ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/03/2023 | 09:43 | מאת: בן שנה ו10 צליעה ברגל בא והולך

לפני כשבוע הבן שלי בן שנה ו10 לא הסכים לדרוך על הרגל ובכה שהיא כואבת לו … נסענו למיון ועשו לו אולטרסאונד והרופא שאל שאלות ואמרנו לו שלפני הצליעה היה לילד סלמונלה (שלשולים של כמה ימים) הרופא ישר קישר את זה לשלשולים והסביר לנו שלפעמים לאחר מחלה יש צליעה ברגל בעקבות נוזל … הוא הסביר ואמר שלפי האולטרסאונד יש נוזל בכמות מזערית מאוד והטיפול של זה הוא 3-5 ימים לתת נורופן… זה מה שעשינו עד שראיתי שהוא כבר הולך רגיל… אתמול(שבוע אחרי) הילד החליק וקיבל מכה קטנה באותה הרגל ממש לא היה נראה רציני …. הוא שוב התחיל לבכות שכואב לו ולא רוצה לדרוך על הרגל אמרתי שאני אחכה לבוקר לראות איך יהיה ובאמת קם בבוקר והכל רגיל…. הלך רגיל … עד שירד מהספה בבית והתחיל שוב לבכות שכואבת לו הרגל לאיזה שעה… אחרי שעה הלך ואפילו רץ רגיל…. מה זה יכול להיות??? האם הגיוני שהוא מחפש צומי ? או שיכול להיות שאני מפספסת משהו… אני מפחדת שיהיה מאוחר מידיי….אשמח לעזרתך

אם אין לו חום והוא דורך באופן מלא על הרגל אפשר לחכות מספר ימים ולראות מה קורה. זה שכיח וחולף ללא השלכות, במידה ומסרב לדרוך או מלווה החום יש להיבדק מיד לשלילת תהליך זיהומי.

19/03/2023 | 13:49 | מאת: הדס

היי תודה על התשובה איך ניתן לשלול אם יש זיהום? באילו בדיקות?

בדיקות דם לספירה ומדדי דלקת אם יש חום סירוב דריכה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים