כאבי צוואר כרוניים אצל בן 8

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

21/02/2023 | 23:16 | מאת: נטלי

שלום רב, בני בן ה8 סובל מכאבי צוואר כרוניים כשנתיים ללא הפוגות. הכאב נע בין קל לבינוני ומגיע לרוב לקראת החצי השני של היום 3-4 פעמים בשבוע. כואב בחלק האחורי של הצוואר. הילד בריא, עם גמישות יתר וטונוס נמוך ברקע שלא משפיעים על התפקוד. נבדק אצל שני אורטופדיים שהתרשמו שלא מדובר בבעיה בחוליות אלא בכאבי גדילה או בעיית יציבה. רנטגן ובדיקות הדם תקינים. הינו רוצים למצות את יתר הבדיקות על מנת לוודא כי לא מדובר בבעיה כלשהי ברקמות/חוליות אך נראה שהרופאים לא רואים בזה טעם. האם לדעתך כדאי לבצע סי טי/מיפוי עצמות/אמ אר אי במקרה כזה? אנחנו לא רגועים והילד סובל. תודה מראש.

ניתן לשקול MRI אם כי רוב הסיכויים שיהיה תקין (נקווה) , לא הייתי עושה כל בדיקה אחרת.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים