כאבים ברגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/04/2003 | 20:18 | מאת: גגגגג

ד"ר שלום רב! בני סובל מאד מכאבים ברגל ובגב ועבר הרבה צילומים וגם פעמיים מיפוי עצם,מספר אורטופדים שראו את הצילומים לא ראו בעיה, אני ביקשתי ממנהלת קופת החולים בה אני מבוטחת לתת לבני הפניה לבדיקת CT או MRI אך היא טענה שרופא צריך להפנות את בני לבדיקות אלו, האם אפשר לראות כל בעיה בצילומים ובבדיקת מיפוי עצם? מה אתה ממליץ לי לעשות? (הילד צולע לעיתים קרובות,אינו קופץ על הרגל הכואבת ואינו מקפל אותה בירידה במדרגות) בתודה מראש!

03/04/2003 | 21:57 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא לא כל בעיה ניתן לראות בצילום או מיפוי עצם אבל כעושיםבדיקתדימותכלשהיא כגון CVT או מ.ר.י חייבת להשאל שאלה כלשהיא - שאלה שהתשובה לה צריך שתינתן באמצעות אחד מן האמצעים הללו. שאלה ראשונה שצריכה להשאל היא היכן הבעיה : מפרק הירך ,ירך,ברך,שוק ,קרסול,שרש כף הרגל ,כף הרגל או אצבעות. התשובה לשאלה זאת ניתנת בדרך כלל בבדיקה הגופנית על ידי הרופא. שאלה שניה להשאל היא מהי הרקמה החולה: שריר,עצם,קופסית מפרק, רקמת ציפוי של המפרק, קישור ,סחוס וכו' כאן באמתיש חשיבותלסוג הבדיקה שכן אם מ'דובר במחלה שיש בה תגובת עצם מיפוי עצמות היא בדיקת הבחירה. אם יש מצב של נמק עצם ללא תגובה או בצקת בעצם, או נזק לסחוס או לקישור תוך מפרקי או לשריר מ.ר.י היא הבדיקה. אם יש שינויים עדינים במבנה העצם ט.מ (CT ) היא האמצעי הנבחר . ולבסוף חשוב לזכור שלעיתים קרובות כאב גב אוגפיים אצל ילדים הנו ביטוי למצוקה נפשית ויש להיות ערני לאספקט זה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים