המיהיפוטרפי אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/02/2023 | 15:27 | מאת: שילהב

יש לי תינוק ב 5 חודשים והוא אובחן עם המיהיפוטרפי ברגל שמאל שרחבה ומעט ארוכה יותר מרגל ימין. התור הבא לבדיקה מאוד רחוק. ורציתי לשאול איך המצב הזה בדרך כלל ממשיך מכאן? יש סבירות שההפרש בין הרגלים יגדל? יצטמצם?

שלום, זה שונה ממקרה למקרה ולכן חשיבות המעקב, ברוב המקרים אין הבדלי אורך משמעותיים אלא בעיקר בקוטר. יש לעקוב אצל אורתופד ילדים כל כ 6 חודשים ולתעד ומכאן אפשר לאחר 3-4 מפגשים לדעת לאיזה כיוון זה הולך ולגבש אסטרטגיה טיפולית, בהצלחה. רק אציין כי ברוב המקרים זה מסתכם במעקב בלבד.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים