ספונדילוליסטזיס לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/06/2001 | 15:41 | מאת: רחל

שלום רב! בבתנו בת ה- 8 אובחן לאחרונה ספונדילוליסטזיס דרגה 1 בחוליה L4 . בבתנו אובחנה מלידה Mitochondrial Myopathy ו- Carnitine Defficiency . מה המשמעות ומה היית ממליץ לנו לעשות? איזו פעילות גופנית מותרת/אסורה? למי היית ממליץ לנו לפנות כמומחה בנושא?

25/06/2001 | 13:28 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום רחל, ספונדילוליסטזיס הינה גלישה של חוליה על גבי החוליה שמתחתיה. דרגה אחת משמעותו שמידת הגלישה הינה כרבע מרוחב החוליה והינה הדרגה הנמוכה ביותר. מדוע בוצע הצילום? האם הילדה סובלת מכאבי גב? אינני מכיר קשר בין מחלתה הבסיסית ובין ספונדילוליסטזיס. גם אם קיימת ספונדילוליסטזיס דרגה ראשונה אינני רואה סיבה להגביל את הילדה בפעילות "רגילה" (מהי מידת פעילותה באופן רגיל?) בשלב זה מומלץ על המשך מעקב קליני ורדיוגרפי. במסגרת אתר זה אינני נוהג להפנות לרופא ספציפי. מרבית אורתופדי גב או אורתופדי ילדים ישמחו לעזור לכם. בברכה, ד"ר רון למדן .

26/06/2001 | 10:40 | מאת: רחל

שלום ד"ר רון למדן, הילדה התלוננה לסירוגין על כאבים ברגל והצביעה על אזור הגב התחתון. לפני כחודש כשהתחילה ללכת כפופה לצד ימין פנינו לרופאת המשפחה והיא הפנתה אותנו למיון ילדים בבי"ח כרמל. לילדה נעשו צילומי רנטגן והיא עברה מיפוי עצם ו- C.T. של עמוד השידרה. נכון להיום לילדה אין כאבים והיא התישרה. היא הולכת עם חגורת גב כדי להגן במקרה של נפילה. אתמול היינו בביקורת+צילום. אורטופד הילדים התיר לה ללכת לבריכה ולקורס שחיה. זו ילדה פעילה שאוהבת לרקוד, לקפץ, ללכת למגרשי משחקים. היא אמנם לא חזקה כמו רב בני גילה. בעבר הלכנו איתה מספר שנים(מגיל 4) לרכיבה טיפולית על סוסים. האם יש איזו פעילות פיסית שעליה להמנע ממנה, כדי שדרגת הספונדילוליסטזיס לא תוחמר וכדי שחלילה לא נגיע למצב שידרש ניתוח. אנחנו ההורים מרגישים שהסיפור הזה יושב לנו בעורף ואנחנו בחרדה תמידית. לתשובתך אודה.> > > > > > > .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים