אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/03/2003 | 18:00 | מאת: גלי

בתי בת 4 חודשים. שמעתי שכל תינוק בגיל חודש וחצי אמור לעשות אולטראסאונד למפרקים. אותנו משום מה לא שלחו. כשאני הייתי בת חודש גיבסו אותי בשתי הרגליים. האם זה מעלה את הסיכוי שלבתי תהיה בעיה כלשהי? האם ללחוץ על הרופא שישלח אותנו כיום לאולטראסאונד? המון תודה.

30/03/2003 | 23:43 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

גם אני סבור שכל תינוקת צריכה לעבור בדיקת אולטרה סאונד בגיל 4-6 שבועות. הסיבה לכך היא היותה תינוקת ו80 %ממקרי התפתחות לא תקינה של מפרק הירך קורים אצל בנות. אשר לגבסים ברגלייך זה לא מהווה גורם סיכון לביתך.

31/03/2003 | 09:16 | מאת: גלי

האם יש טעם לגשת לאולטרה סאונד כיום (כמעט בת 4.5 חודשים)? תודה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים