חבלה באגודל לבן שנתיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/03/2003 | 04:12 | מאת: יעל

שלום לפני שלושה שבועות לערך בעלי גזר לבננו צפורניים עם מכשיר לגזיזת צפורניים וגזר את צפורן אגודל שמאל עם העור. ירד דם . לאחר כמה ימים לקחתי את בננו לרופא לאחר שכל הזמן הוא הטמין את אגודלו בתוך אצבעות יד שמאל (מעין אגרוף המכסה על אגודלו) הרופא אמר שהפצע מחלים היטב. אך מאז (עם הפסקה של שבוע) הוא כל הזמן מאגרף את ידו השמאלית תוך כיפוף אגודלו פנימה. תוך כדי שינה אני פותחת את ידו ובודקת את האגודל הכל ניראה תקין. אך מדאיג אותי שרוב היום אגודלו מכופף למעט מיקרים שהוא שוכח לעשות כן. האם יכול להיגרם לו נזק מכפוף האגודל זמן מממושך כמו התקצרות השריר וכו'? האם הוא זקוק לסד? אני לא מעונינת להראות לו כי אני שמה לב לכך על מנת לא לגרום למצב זה להמשיך. מה לעשות? תודה.

30/03/2003 | 23:39 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הסכנה שהוא לא יוכל לישר את האגודל היא זעירה. נראה לי שאין צורך לעשות מאומה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים