ילד לאחר שבר שלא מצליח ללכת רגיל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/01/2023 | 07:42 | מאת: אמא דואגת

שלום רב, ב 30.11 בני בן ה 8.5 ככל הנראה (עד היום לרופאים אין תשובה חד משמעית בנושא)שבר את רגלו באזור הפטישון/קרסול במהלך משחק כדורסל אך גובס רק ב 04.12 (בהתחלה סברו שזה רק חבלה/נקע). הגבס הוסר ב 18.12 ומאז הילד לא הולך כמו שצריך, בהליכה הרגל שנפצעה נשארת ישרה (הוא שם משקל עליה) והוא בעיקר צולע/גורר אותה. בשבועיים האחרונים עבר פיזיותרפיה והידרותרפיה אך המצב די נותר בעינו. בנוסף הילד סובל מכאבים שמעירים אותו אף משינה בשני רגליו (ברגל ה"טובה" אני משערת שזה מכך שהוא נושא את עיקר משקלו עליה). מציינת שמלבד לרנטגן הוא לא עבר הדמיות נוספות. האם זהו מהלך החלמה תקין לאחר גבס? מה עלול לגרום לכך וכיצד ניתן לסייע לו? תודה

משהו בסיפור לא מסתדר, אני חושב שהוא צריך להיבדק על ידי אורתופד ילדים ולפעול לפי המלצותיו

מנהל פורום אורתופדיית ילדים