כפות הרגליים פונות פנימה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/03/2003 | 17:30 | מאת: אמא לבן 5

בני בן החמש הולך כשכפות הרגליים פונות פנימה (הבהונות של שתי הרגליים כמעט נוגעים). רופא אמר שמדובר בבעיה מגבוה וייתכן שיהיה צורך בניתוח, אולם בינתיים ממתינים לראות אם זה ייסתדר. שאלתי: האם יש קשר לאולטרא-סאונד פרקי ירך שמבצעים לתינוקות? שאלה נוספת: האין אלטרנטיבות לניתוח כמו מתקנים או חבישות?

26/03/2003 | 23:16 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מדובר בתופעה שנקראית פיתול פנימי שלעצמות הגפיים התחתונים .זה יכוללהיות פיתול של עצמות השוק או של עצמות הירך או של שתיהן. מכלמקום אין מטפלים בבעיה זאת כל עוד מתרחש תהליך ספונטני של עיצוב הרגל מה שקורה עד גיל 7-8 . בגילזה יש לעשות הערכת מצב הא םלנתח אם לאו. הטיפול באמצעים אורתוטיים רק מביא נזק

מנהל פורום אורתופדיית ילדים