הסבר דיספלזיה פרקי ירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/01/2023 | 19:21 | מאת: שיר

שלום, הלכנו לבדיקת אולטרסאונד פרקי ירכיים של ביתנו בת ה8 שבועות. הרופא אמר שיש לה ס דיספלזיה מסוג c2 אך היה קצר בזמן ולא הסביר שום דבר. רק הביא לנו מין סד פישוק ואמר לחזור בעוד 6 שבועות. מעבר לייעוץ נוסף עם אורתופד ילדים- האם אפשר לקבל הסבר?מה משמעות הסיווג של הפריקה? האם הסיכוי שיהיה צורך בניתוח גבוה? אם מותר להשתמש בסד שנתן לנו הרופא כאשר לא מדד את היקפיה? תודה רבה!

מתוך הנחה שהאבחון נכון מדובר בדרגה בינונית אשר לאור גילה ניתנת לטיפול ברצועות עם סבירות גבוהה להצלחה. צורת ההסבר והטיפול שניתן העולה מתיאורך לא מתקבלת על דעתי. הייתי ממליץ על חוות דעת נוספת אצל אורתופד ילדים מנוסה בהקדם.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים