פרקי ירכיים -תוצאות צילום

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

04/01/2023 | 21:29 | מאת: דניאל

שלום, בצילום שנעשה לתינוק בגיל חודשיים נאמר שיש מגבלה קלה בפיסוק והומלץ לטפל בכרית פיסוק היום ,בן חמישה חודשים הלכתי להתייעצות נוספת ,נעשה צילום ונאמר כי הכל תקין. בדיקה גופנית:ראש צואר תקין,גפיים עליונות-טווחים מלאים,אגן-פיסוק מלא,גפיים תחתונות טווחים מלאים. והומלץ להפסיק במיידי שימוש בכרית פיסוק. האם אכן אפשר להסתמך ולהפסיק את הטיפול? הכל תקין? כמו כן קיים FFA ברגל שמאל, המומחה הראשון המליץ לטפל באמצעות נעל הפוכה וכך עשינו,בייעוץ אצל המומחה השני היום אמר כי הטיפול בנעל הפוכה אינו יעיל והפנה אותנו לרכוש מייצב קרסול חצי קשיח עם רצועות UNFO מה דעתך? תודה רבה על המענה.

לגבי מפרקי ירך כנראה שאכן תקין ולכן אין צורך טיפול. לגבי כף הרגל נעל הפוכה אינה טיפול יעיל או מומלץ. הצורך בסד UNFO הוא בהתאם לבדיקה ודרגת הבעיה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים