LLD בילד בן 14, המלצה לניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/12/2022 | 13:16 | מאת: אלון

שלום רב ד"ר זינגר, בבני בן ה14 התגלה LLD של 10 מ"מ. בצילןם של אורך רגליים יש הפרש של כ15-16 מ"מ, קיים LLD קל שהינו אסימפטומטי. הצפי בהפרש בסיום הצמיחה 22 מ"מ. הומלץ לנו לבצע ניתוח עצירה ברגל הארוכה. השאלה היא: האם תעצר הגדילה לגובה של הילד לאחר הניתוח ולא יגבה עוד, או שרק במעט ולא עד למקסימום האפשרי שלו? נאמר לנו שיש למהר כדי שיהיה רק פער של 2.2 ס"מ החזוי בסיום הצמיחה.

נראה לי שכבר הייתם ודיסקסנו את הנושא. בכל אופן איבוד הגובה במקרה כזה הוא מינימלי ואינו מהווה שיקול אם הגובה הצפוי הוא מספק.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים