טורטיקוליס פעוט בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/12/2022 | 20:23 | מאת: ענבר

שלום וברכה בני נולד עם טורטיקוליס שמסיבות אחרות בריאותית שלי ושלו טופל רק מגיל חצי שנה בפיזיותרפיה... נראה שהמצב השתפר אך לא לגמרי. הוא מזיז את הראש לשני הכיוונים אבל נשארה הטייה של האוזן לכתף שמאל. אורתופד שראה אותו טוען שזה לא טורטיקוליס כי הוא מסובב את הראש לשני הכיוונים. אז למה נשארה ההטייה בעצם ? ואם זה לא טורטיקוליס אז מה זה כן ? בדיקת ראייה ושמיעה בגיל שנה הייתה תקינה. מחכים לעשות שוב.... אודה ממש לעזרתך כבר קשה לנו לרוץ בין רופאים. אמא מודאגת.

אם טווח התנועה מלא אז ככל הנראה זו לא טורטיקוליס, השאלה כמה הטיה, אם קלה אז אין צורך בטיפול, אם מדובר בעיוות ניכר יתכן ויש צורך בבירור הדמייתי נוסף לשלילת בעיה אחרת

מנהל פורום אורתופדיית ילדים