תינוק בן שנה שלא יושב- יכול להיות DDH?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/12/2022 | 12:32 | מאת: אמא מודאגת

שלום וברכה, אודה לתשובתך, אני די לחוצה- בני בימים הקרובים יהיה בן שנה. התפתחות תקינה עד עכשיו, זוחל על שש ועל ארבע במהירות. הוא יושב רק על הברכיים (כהשעכוז מונה על כפות הרגליים) ולא מוכן לשבת בכלל רגיל (עם רגליים ישרות קדימה על הרצפה). כשמנסה להושיב אותו רגיל הוא צורח ולא מסכים וגם לא מצליח להישאר יציב. כשיושב על הברכיים הוא יציב מאוד. מציינת כי גם עוד לא נעמד. השאלה אם יכול להיות שמדובר בDDH- בעיה במפרקי הירכיים? הוא לא עבר בדיקת אולטרסאונד לזה כשהיה קטן, אין בכל המשפחה המורכבת מקרה של DDH ויש לו גם 4 אחים ואחיות מעליו שלא סובלים משום בעיה. אני מחכה בתור לאבחון בהתפתחות הילד, אך חברה הלחיצה אותי שיכול להיות DDH, אשמח לדעת האם יתכן? מה לעשות? תודה רבה!

זה ממש לא מצביע על DDH אך אין ספק שכדאי להיבדק, אפשר וכדאי להוריד את מפלס החרדה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים