ניתוח כריתה לקואליציה טרסאלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/11/2022 | 19:03 | מאת: אמא

ביתי בת 17 אובחה עם קואלציה טרסאלית לאחר כאבים ונקעים חוזרים מגיל 10 בערך שהוחמרו מגיל 14. (אובחנה גם ע"י צילום CT). לילדה קשה ללכת ולעמוד הרבה ואז היא מתחילה לצלוע, ובחודשים האחרונים זה כל כך החמיר שהיא נקעה כבר פעמיים את הרגל "הבריאה" ללא הקואלציה שהיא בד"כ נתמכה בה וזה יוצר מצב שהיא בכלל לא יכולה ללכת. הומלץ על ניתוח כריתה כי עדיין אין התגרמות וכי יש למהר עם הניתוח כי אנחנו מאבדים את "חלון ההזדמנות" לניתוח הקל . אני חוששת מאוד וקשה לי להחליט, למרות שהילדה גם חוששת אבל רוצה את הניתוח כי היא מקווה שיהיה לה יותר טוב... והשאלות שלי: 1. מהי תקופת ההחלמה מהניתוח? 2. עד כמה הוא יעיל ? 3. האם יכול להיות שהניתוח לא יעזור והיא תדרש לניתוח נוסף לאיחוי ? 4.האם יכולים להיות לה נזקים כתוצאה מהניתוח? 5. האם היא תוכל ללכת רגיל? תודה

1. איני יודע לענות מפני שאיני מכיר את פרטי המקרה ואיני יודע איזה ניתטוח הוצע לה. בכל אופן בגיל 17 לא נראה לי שיש "חלון הזדמנויות" קצר. כל כך. 2. כנ"ל 3. כול להיות 4. תמיד יכול להיות אםכי ברך כלל לא. 5. זו המטרה. בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים