נעלים ראשונות יוצרות עור קשה לתינוקת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/03/2003 | 00:08 | מאת: גלעד קורן

בתי היא כעת בת שנה וארבעה חודשים. היא התחילה ללכת בגיל שנה וחודשיים. לאחר חודש הליכה עם גרביים בלבד ללא נעליים קנינו לה נעלי "צעד ראשון" מחברה עם מוניטין. את הנעליים היא קבלה בשמחה. עד היום היא אוהבת לנעול ולצעוד בהם. לאחרונה, בערך חודש לאחר הקניה. שמנו לב למה שנראה כתחילת היווצרות עור קשה בבוהן רגל שמאל (נראה כמו פיסות עור לבן באזור החצוני של הבוהן) . זה לא אדום ולא נראה שיש במקום רגישות כלשהי. אין סימן דומה (או בעיה אחרת) בבוהן השניה ובאף מקום אחר. האם להתעלם? האם יש להחליף נעליים? האם צורת ההליכה בעיתית? תודה על כל מידע

11/03/2003 | 22:59 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

איני יכוללענותלך בלי לראות על מה אתה מדבר .כעקרון כמה שהילד יותר יחף-יותר טוב.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים