האטה בהתפתחות?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/03/2003 | 00:32 | מאת: שרון

ביתי בת תשעה חודשים ולדעתי קצת האטה את התפתחותה. אסביר: כבר בשבוע הראשון לחייה היא הרימה ראש וקלטה מהר את ענין השכיבה על הבטן ללא כל קיטורים. התהפכה כבר בגיל חודשיים וחצי ומתגלגת לכל עבר בערך בגיל חמישה חודשים. כבר חודשיים היא מתנועעת לכל עבר, אבל לא ממש זוחלת, יותר נכון להגדיר זאת כהתמרחות על הגחון בסיבובים לאחור (אבל מגיעה בנחישות לאן שהיא רוצה- לוידאו ולכלב...). היא מתרוממת על הידיים והבטן נשארת על הריצפה, והרבה מנדנדת את התוסיק כשהיא על שש. כמו-כן, היא עדין לא מתיישבת לבד וגם לא יושבת יציב ללא תמיכה, אם כי בעגלה ובטרמפולינה היא מגיעה לתנוחת ישיבה בקלות, וכן גם לא מנסה בכלל להתרומם לעמידה. אודה לך אם תוכל לחוות את דעתך בעניין, וגם הסבר למס' תרגילים לחיזוק במידה ויש בהם צורך. שבוע טוב!

10/03/2003 | 00:06 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

עזבי אותה בשקט היא מתפתחת יפה מאד. זה שהיא עוד לא עושה פירואטים זה חמור מאד אבל זה שהיא עוד לא כותבת אנגלית זה ממש חבל"ז

מנהל פורום אורתופדיית ילדים