חבלה באזור חיבור הרגל לישבן

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

07/03/2003 | 07:32 | מאת: איל

שלום, בתי בת 11.8 בחוג אירובי מזה 3 חדשים. בתחילת שיעור בקפיצה גבוהה עם ברכיים משוכות למעלה ונחיתה בפיסוק מקסימלי בישבן נמוך קרתה החבלה. כאביה היו איומים והיא גררה וצלעה. עשינו לה קומפרסים ומנוחה לפי עצת המדריכה. בחלוף הימים עוצמת הכאב וההגבלה פחתו אך לא נעלמו. הכאבים באים בחטף בפעילויות שונות. היינו בפגישה אחת עם אורתופד לאחר שבועיים והוא המליץ על מנוחה וחזרה הדרגתית לפעילות. כיום בהליכה אינה מרגישה כאב בדר"כ. במשך חודש שלם היתה במנוחה ללא פעילות גופנית של שיעורי התעמלות וכד'. אולם היום 35 ימים לאחר החבלה כשהיא מתחילה לרוץ היא חייבת להפסיק בגלל הכאבים. אודה על תגובתך. איל

07/03/2003 | 22:28 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא הבנתי מדבריך האם מדובר בביצוע "שפגט" אחר קפיצה ואם כן האם שפגט "בנים" "או שפגט "בנות " במקרה של שפגט בנות האם כואב הרגלהפונה קדימה או זו שפונה אחורנית עוד לא ברור לי היכן ממוקם הכאב . איזה תנועות מחמירות אותו.

08/03/2003 | 16:28 | מאת: איל

שלום רב, תודה על תשובתך. להלן הבהרות: מדובר על ריצה קפיצה ונחיתה בפיסוק רחב מאד לא שפגט מלא אבל קרוב, כאשר הישבן אמור להיות מספר סנטימטרים מעל הקרקע והידיים תומכות משני צידי הגוף. הכאב הוא ברגל הפונה קדימה (או ימינה) תלוי בפיסוק. הכאב נמצא ברגל ימין מאחור באמצע החיבור ירך ישבן. מאחר והיא נמצאת במצב מנוחה כבר ימים ואינה מדווחת על כאב, בדקתי עימה עכשיו בתנועות איטיות ולא מאומצות: במצב עמידה - להרים רגל מתוחה קדימה ואחורה - אין כאב. במצב עמידה - רגל ימין מקופלת מתרוממת קדימה, אחורה ולצד - אין כאב. במצב כריעה והתרוממות רק של רגל ימין - מרגישה כאב. במצב כריעה והתרוממות שתי רגליים - ככה ככה. במצב ישיבה על הישבן בפיסוק מקסימלי - כיפוף קל של הגוף לכיוון רגל ימין - הרגשת כאב חזקה. מיד הפסקתי. עכשיו אחרי הבדיקה בתי מתלוננת שהיא מרגישה את הכאב כל הזמן. מקווה שהבהרתי, תודה מראש, איל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים