התלבטות לזמן ללא עומס פיזי אחרי הורדת גבס משבר buckle לילד בן 7.5

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/05/2022 | 15:18 | מאת: יוסי

שלום רב, בני בן ה7.5 מחלים משבר Buckle מעט מעל מפרק שורש כף היד. היום הופתעתי לגלות במעמד הורדת הגבס (לאחר 4 שבועות) שהוא התבקש לחודש וחצי קדימה ללא שום עומס פיזי על היד. (כלומר ללא כדורגל או כדורסל) במיון וגם בביקורת שעשו 10 ימים לפני אמרו שתקופת ההחלמה המלאה כולל תקופת הגבס תהיה 6 שבועות. חשוב להגיד שהאורתופדית שראתה את הילד והורידה את הגבס אמרה שזה נוהל רגיל מבחינתה כלומר לא בגלל שזיהתה משהו חריג, ההפך לאחר ההורדה בדקה וראתה שהכל מחלים יפה. אז בעצם יש פה 2 פרוטוקלים מבחינת זמן שמירה שונים ? מה פיספסתי ? או שזה פשוט בית שמאי מול בית הילל ? כמובן שהילד ואני נשמח אם יוכל לחזור לחוגי כדורגל כדורסל שלו עוד שבועיים (בתום 6 שבועות של השבר) ולא עוד 6 שבועות תודה

בגילו ובסוג השבר המדובר מספיק 3-4 שבועות בגבס ולאחר מכן חודש ללא ספורט מגע. 6 שבועות בגבס לא מקובל בסוג השבר הזה

15/05/2022 | 17:15 | מאת: יוסי2

תודה על התגובה. סליחה, לא ניסחתי מספיק טוב. הילד היה עם גבס 4 שבועות והיום הורידו. ביקשו עוד 6 שבועות ללא פעילות פיזית שעלולה לגרום לחבלה , טענו שבמקרה של חבלה יכול להוביל לניתוח .. בביקורת 10 ימים לאחר הנחת הגבס האורתופד ביקש שבועיים ללא מגע פיזי לאחר הורדת הגבס של 4 שבועות. לכן יש כאן "הרעה בתנאי" השיקום. אשמח להבין תכלס מה לעשות. לא רוצה סתם להיות צדיק מידי.. תודה מראש

אם באמת מדובר ב BUCKLE אז מספיק 6 שבועות מהשבר

מנהל פורום אורתופדיית ילדים