פריקת ירך אצל תינוקת בת שנה ו4 חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/05/2022 | 15:13 | מאת: דן

שלום רב ביתי הבכורה כעת בת שנה ו4 חודשים. בגיל שנה וחודשיים התחילה אצלה תופעה של פריקה וחזרה מיד של מפרק ירך ימין (מרגישים בליטה במפרק הירך ואז שומעים "קנאק" וחזרה מיד למקום). התופעה חוזרת על עצמה בעיקר בזמן ישיבה ובאופן רצוני כשהתינוקת נמצאת באי נוחות (רעבה/בוכה וכד'). אוטלרסאונד בגיל 6 שבועות תקין. האם יש צורך לטפל ? מה הם הסיכונים בתופעה שכזו ?

היא צריכה להיבדק על ידי אורתופד ילדים כדי לשלול אכן בעיה. יתכן ולא מדובר בפריקה אך חשוב לשלול זאת.

09/05/2022 | 15:48 | מאת: דן

במידה ואכן זו פריקה וחזרה, מה הסיכונים וההשלכות לעתיד אם לא מטופל ?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים