קלאב פוט והשלכות בבגרות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/04/2022 | 00:23 | מאת: אנונימית

שלום, נולדתי עם קלאב פוט בשתי הרגליים, כאשר ברגל שמאל עברתי 2 ניתוחים בילדותי. גבס עד גיל 5. כיום בת 27, מרגישה נסיגה בכאבי קרסול ועקב, קושי בדריכה מלאה. בשנה וחצי האחרונות המעטתי בפעילות ספורטיבית וכיום מרגישה את ההשלכות. אציין שלפני כן התאמנתי באופן קבוע בחדר כושר באימוני מכשירים ולעיתים סטודיו או אירובי. בתקופה זו כמעט ולא סבלתי מכאבים אני חושבת שהיעדר הפעילות גרמה לקיצור הגידים והשליכה על הכאבים. שאחותי הן: 1.כיצד מומלץ לפעול הלאה? 2. מה הספורט המומלץ שיש להקפיד לעשות? האם פעילות יותר מותחת לדוגמא פילאטיס או יוגה, או שמא מומלץ משהו אחר? 3. האם כדאי לרכוש מדרסים? 4. האם מומלץ לעשות טיפול כלשהו בשילוב עם חזרה לפעילות ספורטיבית? תודה!

בהחלט מומלץ על פעילות משולבת מתיחות. לדעתי כדאי מאוד להיבדק על ידי אורתופד מומחה בכף רגל על מנת להעריך את מבנה כפות רגלייך בשאלה של מדרסים, טיפולים פיזיותרפים ואולי אף ניתוחיים. בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים