בעיות בפרכי ירכיים- בת 1.4

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/02/2022 | 23:27 | מאת: סיון

שלום רב, הבת שלי בת 1.4 שנים. כבר מגיל 6 שבועות אנחנו במעקב אצל אורתופד ילדים, תחילה מחשש פריקת ירכיים, בהמשך הסדרת לאחר טיפול ברצועות, אבל תמיד היה חשש שיש איזה אסימטריה באגן. בכל התקופה היינו במעקב. מבחינה התפתחותית, היא מאוד זריזה מעט לפני גיל שנה כבר התחילה ללכת לבד. נראה שבהליכה שלה יש צליעה קלה. מביקורת אחרונה, לפני שבוע, אצל הרופא, עדין מרגיש לו שיש צד אחד קצר יותר בגלל אסימטריה באגן. הוא שלח אותנו לצילום רנטגן אגן כולל צילום חוליות וגב תחתון. ואלו התוצאות: אגן ירכיים: אגן סימטרי השטחת האצטובולם דו״צ ראשי הפמורים מרכזי התגמרות: משמאל קטן יותר צילום מותני: יישור לורדוזיס מותנית מבנה חוליות והמרווח הבין חוליתי שמורים קצת מלחיץ אותי הממצאים, האם יש לי למה לדאוג או להילחץ? תודה, סיון

צריך לראות את התמונה עצמה אך נראה שקיימת איזושהי בעיה עם מפרקי הירך, כדאי להעריך את חומרתה בשאלה של מעקב בשלב זה או צורך בטיפול

מנהל פורום אורתופדיית ילדים