כאבים בגב לילד בן 3.10

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

04/01/2022 | 09:46 | מאת: מרינה

שלום וסליחה על שאלה ארוכה. אני מבינה שקשה לתת מענה דרך הפורום אבל אולי לפחות לכוון אותי. בני בן 3.10. רקע- נלד פג שבוע 30, פגיה 38 יום ללא סיבוכים מיוחדים, אבל לקחו לו דגימה מעמוד עשדרה עקב חדש לNEC. לא נמצא במעקבים (בהתחלה רק מעקב פגים ), מתפתח רגיל. כבר כשנה וחצי מתלונן על כאבים בגב- בהתחלה במותן מצד ימין, אחר כך באותו קו רק באמצע הגב,באזור עמוד שדרה. בעיקר זה קורה בבוקר, לפעמים גם בערב, נמשך כמה דקות ועובר כאילו לא היה כלום. ילד מאוווד פעיל,רץ,קופץ, משחק במהלך היום וכו' בהתחלה לא ממש התייחסתי לתלונה, רק אחרי כחצי שנה התחלנו לבדוק: פעמיים בהפרש של שנה עשינו US בטן וכליות- תקין ( כי חשבתי שזה כליה). פעמיים הינו אצל אורטופדים שונים, רנטגן גב תקין, בדקו אותו פיזית (קפיצה, להתכוףף, להרים משהו מהרצפה)- לא ראו משהו לא תקין. במשך שנה עשינו 3 פעמים בדיקות דם הכל תקין למעט: AST -47, אחר כך 82, בדיקה אחרונה 90. ALT-37, אחר כך 61, עכשיו 62. חשבנו שזה כבר אבל בבדיקה אחרונה בדקנו גם GGT שיצא תקין. לפי הבנתי זה אומר שהבעיה לא בכבד אלא בעצמות. אם הילד לא היה מתלונן כל כאבים, היתי עושה מעקב וזהו. אבל הכל ביחד מאוד מדאיג אותי. מה לדעתך זה יכול להיות? איזה בדיקות כאדי לעשות? תודה רבה

לפי הסיפור סביר להניח שכאבי הגב הם תופעה חולפת ובשלב זה הייתי מחכה מספר חודשים לראות האם חוזר על עצמו. לגבי אנזימי כבד זוהי שאלה לרופא ילדים ולא אלי האם יש צורך בהמשך בירור/מעקב. אם כאב הב הוא לא כל יום אכן מעקב בשלב זה, במידה והכאב הופך לקבוע או בהחמרה אז יש צורך להיבדק שוב. מקווה שעזרתי

מנהל פורום אורתופדיית ילדים