נזק לעצב אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/11/2021 | 09:04 | מאת: שרה

שלום רב ביתי עברה ניתוח ארתרוסקופי בכף הרגל לשחזור רצועות בגלל נקיעות קרסול חוזרות ..מאז יש לה כאבים שורפים .היא עברה EMG NCV ובבדיקת MNC נמצא ש PERONEAL LEFT ANKLE EDB האמפליטודה no response. בבדיקת SNC ה PERONEUS SUPERFICIALIS RIGHT ה AMP הוא 55 לעומת זה ב PERONEUS SUPERFICIALIS LEFT ה AMP הוא 15.5 .ב EMG ב EDB ה INSERTION נורמלי מימין ומשמאל ,ה AMPLITUDE נורמלי מימין ומשמאל ABS שאר הבדיקה תקינה . על פי הבדיקה הזו שלחו אותה למומחה לעצבים פריפרים והוא קבע שיש פגיעה ב intermediate dorsal cutaneous nerve ענף של SPN וצריך לעבור ניתוח לשחרור של העצב לא ברור לי שכן לפי ה MNC יש גם פגיעה מוטורית ,האם אני מבינה נכון ? אבל לפי מכתב הרופא הפגיעה היא ב intermediate dorsal cutaneous nerve שהוא רק ענף סנסורי האם הפגיעה היא רק סנסורית או גם מוטורית ,ועד כמה הניתוח הוא דחוף והאם יש דרך להסתדר בלי הניתוח,האם יש לי זמן להתייעץ עם עוד מומחה או שאם אני יתעכב עד חוות דעת שניה ,הניתוח עלול להיות פחות מוצלח,ועד כמה יש בארץ ניסיון עם ניתוחים כאלה תודה רבה ,

ככל הנראה הפגיעה משולבת אך בעיקר תחושתית וזה גם מה שמפריע לה ולכן לזה צריך להתייחס. לא כתבת כמה זמן עבר מהניתוח אך אם זה מעל 6 חודשים אין דחיפות. אני לא חושב שבשום מקום יש הרבה נסיון עם ניתוחים כאלה והתוצאות לא תמיד צפויות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים