DDH לתינוקת בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/11/2021 | 22:25 | מאת: אלון

שלום ד״ר בתנו אובחנה עם ddh והיינו שמחים לשמוע את דעתך. רקע: בגיל 8 שבועות הגענו לבדיקת us פרכי ירכיים שגרתית, זווית אלפא שמאל הייתה 67 וימין 53. הרופא הביע חשש בגלל הזווית של ירך ימין וביקש מאיתנו לחזור לבדיקה חוזרת בעוד 4 שבועות. בבדיקה החוזרת: פיסוק שווה מלא ושווה דו צדדי. גליאצ׳י, ברלו, ואורטולני תקינים. זווית אלפא שמאל 70. מבנה אצטבולום מחודד. זווית אלפא ימין 55.7 מבנה אצטבולום מעוגל. בגלל ירך ימין, הופננו לצילום. בצילום: תת פריקה עם שבירה של שנטון דו צדדי יותר בצד ימין. זוית Al אצטבולרית שמאל 35 וימין 42. האבחנה היא דיספלזיה והומלץ להתחיל טיפול ברצועות פבליק ל23 שעות ביום. יומיים לאחר מכן כבר התחלנו את הטיפול. לאחר 4 שבועות (גיל 4 חודשים) חזרנו לצילום בכדי לראות האם יש שיפור. תוצאות הצילום: קו שנטון מופרע יותר מימין, אצטבולום תלול, זוית Al כ36 מימין ו26.4 משמאל. הרופא גם ביצע בדיקה פיזית של הפיסוק ואמר שאין שום הגבלה בפיסוק. אך בגלל שהתוצאות של הצילום אינן טובות הומלץ לעשות שחזור סגור בגבס ספייקה בחדר ניתוח. עוד אמר הרופא שלאור טווחי התנועה לא יהיה צורך בביצוע התערבות חודרנית מעבר להזרקת מעט חומר ניגוד להדגמה טובה יותר של המפרק. השאלה שלנו היא האם אנחנו לא ״רצים מהר מידי״? האם לאחר 4 שבועות עם הרצועות ללא שיפור משמעותי זה כישלון? מה חוות דעתך על המקרה? האם יש משהו שאתה ממליץ?

לפי הכתוב קיים שיפור במדדי הצילום, מעבר לכך שמדובר בגיל בו אין צורך בכל כך הרבה צילומים לדעתי אפשר לנסות עוד קצת עם הרצועות.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים