חבלה ברגל לילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/11/2021 | 13:36 | מאת: מיכל

שלום, בת שנתיים נפלה מכסא גבוה לפני שבוע ומאז לא דורכת על הרגל, תמיד מצביעה על קרסול שמאל, נעשו צילומים פעמיים בהפרש של כמה ימים ולא נמצא שום שבר, היא מתניידת בזחילה, מטפסת בעזרת הברכיים על הכל ומזיזה את שתי הרגליים והקרסולים בישיבה ולא נראה שיש לה כאב כלשהו, גם באמבטיה אני מנסה להזיז לה את הרגליים והיא אינה מתלוננת על כאב..הדבר היחיד שמטריד זה שהיא בכלל לא דורכת על הרגל ולרוב גם לא על הרגל הבריאה, רק אם מניחה לה משהו גבוה אז היא נעמדת על קצות האצבעות של הרגל הבריאה, לוקחת וחוזרת לזחול.. אני ממש מוטרדת מהעניין, אין שום שיפור במצב כבר שבוע ואין לי שמץ למי לפנות מלבד אורטופד ילדים. אשמח אם תוכל לתת לי איזשהי הערכה/מידע למי לפנות ומה לעשות במצב כזה, אני ממש מוטרדת מזה. תודה מראש, מיכל

סבלנות שבןע-שבועיים והיא תחזור ללכת, בהתחלה עם צליעה שתחלוף בהדרגה. כמובן כל זה בהנחה שאין לה חום או נפיחות כי אז יש צורך להגיע מיד לבדיקת רופא

מנהל פורום אורתופדיית ילדים