שאלה לאחר חבלה של ילד

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/11/2021 | 05:11 | מאת: א

שלום דר,מודאגת מאד,בני בן 15כמעט,לפני עשרה ימים בספורט בביהס בכדור סל קיבל מכה מהכדור התנפחה לו האצבע השלישית בימין וכאבה ,הגענו למיון ,בצילום של האצבע האורטופד אמר כי אין דבר, שוחררנו עם המלצה שלו שבעוד שבוע אורטופד בקהילה למרותשביקשתי ממנו הרבהלקבל לביח ,אמר כי הנפיחות והכאב צריכיםלרדת בתוך שבוע,לא ירד כלום עד עכשיו,רק הכאב קצת,הגענו לאורטופד בקהילה שעשתה שוב צילום לא ראתהה כלום והחליטה על קיבוע שתי אצבעות לשבוע ,הילד לאא יכללהיות עם ההצמדה של האצבעות והצטרכנו להסיר אותו בבית לאחר שעתיים.למחורבמקרה היה לנו תור בביח לדבר אחר ביקשתי דחוף תור לכף.יד כי הייתי בלחץ שהוציא את הקיבןע הגענו היום לאחר עשרה ימים מהחבלהה לכירורג שנקבע לנו בביח שנאמר לי שזה אותו דבר כמו אורטופד למרות שאני יודעת שזה תחומים נפרדים,פתאום ראה.שיש שבר קטן ,היינו בהלם ממש ואמרשחייב קיבוע ונתן הנחייה שישימו לו סד בכיפוף ה ip כ20 מעלות,לשבועיים וביקורת בעוד שלוש שבועות.כתב גם כי יש יישור יתר בpip אך יש גם ביתר האצבעות ולא אמר לי דבר על היישור הזה.ניסיתי שם להבין ממנו מה יקרה אם הילד ירצה להוציא שוב כמו בקודם ששמו לו בקהילהה והאם יהיה נזק לאצבע ואמר שאולי כן אולי לא ושחייב לשים,בתוך כל הלחץ הזה שהגענו הביתה שמתי לב למה שרשם לשים בכיפוף, ושהאצבע באמתמכופפת לפי ההמלצה ויש עליה סד קטן כמו מתכת מתחתיו ספוג נראה לי ומסביבו כמו פלסטר כזה,מאד דואגת למה הכיפוף הזה שביקש לעשות האם זה תקין ?הרופאה הקודמת בקהילה הצמידה שתי אצבעות ישר למה פה זה בכיפוף עם סד כזה פוחדת שאחרי שבועיים האצבע תהיה ככה מכופפת וייגרם נזק, זה המפרק האמצעי באצבע האמה בימין ,האם אמור להיוצ ככה?בכיפוף ולשים עליו סד ככה? זה לא אמור להויות קיבוע ישר עם הסד?כמובן אני לא מבינה בזה רק על סמך הגיון וגםשהרופאה בקהילה עשצה בלי סד רק קיבעה שתי אצבעוצ יחד וישר אני שואלת האםצריךלהיות ככה לכופף אצבע בעשרים מעלות ולשים עליו סד ככה בכיפןף?לא שמים סד ישר? מאד דואגת אשמח לתשובתך המהירה כמו כן שנכנסתי שוב לשאול אותו מה זה היישור שיש באצבע ובשאר האצבעותבקושי ענה ואמר שזה בסדר ,שזה מבנה שלו,בקושי הסביר מאד מודאגת מבקשת דר הסבר ממךהאם נכון לשים סד בכיפוף ip עשרים מעלות לשבועיים?ומה זה היישור?

05/11/2021 | 05:25 | מאת: א

זה הסד על הכיפוף שנעשה,האם דר ככה צריך להיות אצבע מכופפת?

05/11/2021 | 05:34 | מאת: א

מנסה להעלות תמונה ולא מצליחה

אני חושב שאת לא מבינה את תפקיד הפורום, אני לא נותן פה יעוצים רפואיים. רפואה נכונה נעשית פנים אל פנים. באשר לשאלתך אכן לעיתים יש לקבע מפרק מסוים בכיפוף או ביישור על מנת לשמר מנח שבר/מתח רצועתי ועוד. הכי טוב זה לגשת למומחה/ית כף יד ולפעול לפי המלצותיהם.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים