אולטראסאונד ירכיים תינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

29/10/2021 | 12:14 | מאת: נתי

שלום ד״ר, עשינו בדיקת US ונרשם צד שמאל דיזפלזיה אצטרובלית קלה , זווית אלפא 58 מעלות, זווית ביתא 38 מעלות. הבנתי שצריך להיות גבוה מ 60 אבל לא הבנתי מה הטווח התקין לזווית ביטא, בנוסף האם מספרים כאלה הם בהחלט טיפול עם רצועות או משהו כדומה או שזה רק מעקב? מנסה להבין את המשמעות של זה וכמה זה נורא. התינוקת בת חודשיים פלוס שבוע. תודה רבה !

29/10/2021 | 15:17 | מאת: נתי

בנוסף צויין שזה Type 2 , לא רשום אם זה A או B …ושאלה נוספת האם מומלץ לבצע החתלה כפולה כדי לשמור על פיסוק קטן , האם זה עוזר ? תודה ד״ר

ראה תשובה בהמשך לשאלתך הבאה

זה לא נורא בכלל. זהו עיכוב פיזיולוגי שנראה די הרבה, בדרך כלל מסתדר מעצמו, כמובן שזה תלוי בכך שהבדיקה הגופנית תקינה. ברוב המכריע של המקרים צריך רק מעקב ו US חוזר לאחר 6 שבועות, כמעט תמיד זה מסתדר מעצמו. חשוב להשכיב על הבטן בזמן ערות ותחת השגחה.

31/10/2021 | 07:59 | מאת: נתי

תודה רבה ד״ר , אתה עוזר המון פה בפורום, זה לא מובן מאליו, אז אלפי תודות!

מנהל פורום אורתופדיית ילדים