פיענוח rmri ותודה רבה רבה מראש

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/10/2021 | 15:14 | מאת: רוני

אני אמנם לא ילדה בכלל אבל קראתי את קורות החיים שלך ואתה בטוח מבין במונחים. עשיתי emri ונכנסתי לחרדה בגלל המילה היפואינטנסי קראתי בגוגל שזה יכול להיות גידול ממאיר ונכנסתי לפאניקה. להלן מה שקיבלתי, תודה לך מראש בבקשה תענה לי. שלום והמון תודה, אמנם זה לא כף יד אבל אולי כן תוכל להרגיע אותי ולפרש לי. נתקלתי במונח היפואנטנסי שקראתי שזה יכול להיות סרטן ונחרדתי. להלן הפיענוח ושוב תודה. תאריך פענוח: 07/10/2021 MRI להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד שדרה מותני פרטים קליניים: חשד לשוונומה בפורמינה כ12 11 טכניקה: סירוב הנבדקת תאור הממצאים: הסיגנל תקין של החוט הגבי T5 סקוליוזיס קל ימני בגובה ללא היצרות של התעלה או של הנקבים לכל אורך עמוד שדרה גבי מימין T11 12 בעיקר מימין T10 11 , שמאל T89 מימין, כ T3 4 מודגם מספר ציסטות על שם טרלוב בנקבים משמאל. D12L1 ללא היצרות של התעלה ספינלית מימין מוקד היפואינטנסי בכל הרצפים טיב הממצא ברור עור להמשך הערכה קלינית D2 בגוף חוליה לציין החולה מסרב הזרקת חומר ניגוד לסיכום: חשד לציסטה על שם טרלוב בנקבים כמתואר ממצא במרקם הגרמי בגוף חוליה T2 מימין להשלמת בירור קלינית

הפורום עוסק בילדים בלבד. על פניו נראה שמדובר בממצא שפיר אך הבדיקה לא הושלמה. רצוי לגשת עם הממצאים למומחה עמוד שדרה בהקדם

מנהל פורום אורתופדיית ילדים