הפניה לבדיקת MRI של הגב

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/07/2021 | 15:34 | מאת: יואב

בבדיקת אורתופד של בני בן ה 12, המתלונן על כאבי גב וצוואר זה מספר חודשים נכתב ע"י האורתופד: "בשלב זה יש מקום לבירור מקור הנוקשות בעמוד השדרה על ידי MRI עמו"ש צווארי עד מתני כולל שלילת עגינה או מבנים המפריעים להתארכות חוה"ש לאור צמיחה מהירה מאוד בשנה האחרונה". האם יש מה לחשוש ומה החשד?

ברוב המקרים הבדיקה תהיה תקינה. החשש לאבחנות אלו בגילו הוא נמוך היות ואם היו קיימות כרוב לוודאי שכבר היו באות לידי ביטוי. בכל אופן כדאי לבצע את הבדיקה כדי להסיר ספק. החשד הוא בהיתפסות מולדת של חוט השדרה לעצם או סיבה אחרת הגורמת למתח בחוט השדרה.

15/07/2021 | 16:59 | מאת: יואב

רוב תודות!

מנהל פורום אורתופדיית ילדים