כאבי ברכיים ורכיבה על סוסים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/02/2003 | 11:34 | מאת: חמוטל

שלום! אני בת 15. סבלתי זמן רב מכאבי ברכיים ולאחר שפנינו לאורטופד שהפנה אותי לפיזיוטרפיסט, נקבע שיש לי משהו כמו "שחיקת סחוס בברך" (באנגלית זה נשמע בערך ככה: קאוונטרה מאלז'ייה פאטל- אתה בטח מכיר). בכל אופן השאלה שלי היא כזו: אני רוכבת על סוסים ונודע לי שזה יוצר לחץ כבד על הברכיים.הפסקת רכיבה היא לא אופציה כמובן ורציתי לשאול אם זה עלול להפריע לתהליך ההחלמה שלי ואם יש משהו לעשות בנידון?

20/02/2003 | 21:31 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כונדרומלציה פטלה נתנת לאיבחון רק בארתרוסקופיה . בדרך כלל מדברים על תסמונת כאב של קדמת הברך . כונדרומלציה היא אחת הסיבות לתסמונת זאת אבל היא נדירה יחסית בקרב ילדים. עצם העובדה שיש כאב אינה סיבה להפסיק פעילותשאת אוהבתלעשותה. אם הכאב הוא חמור עד כדי הפרעה ופגיעה ביכולת התפקוד ישמקום לנקוט שיטתטיפול אגרסיבית ששלב ראשון בה הוא הפסקת כל פעילות גופנית למשך מספר שבועות ומתן טיפול תרופתי ופיסיותרפי ושימוש בחגורה מתאימה.במקרים אחרים די בנטילה מידי פעם של תרופות נגד דלקת וחגורת ברך.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים