שימוש במנשא

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/02/2003 | 10:51 | מאת: סיגל

רציתי לשאול אם מנשא (רצועת בד הנכרכת סביב הגוף) אינו גורם נזק לעמוד השדרה לתינוק בן 3 חודשים היושב בו עם הפנים אל גוף ההורהבשל המנח האנכי? מתי מומלץ להושיב את התינוק הפוך (עם הפנים אל "הנוף")? אם ישיבה במנשא היא בעייתית מהו משך הזמן המקסימלי לישיבה בו? תודה מראש, סיגל

18/02/2003 | 13:29 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מכיון שהמנשא מצמיד את התינוק לגופך אין המשקל של הגוף עובר לעמוד השדרה ואל הרגליים ולאנגרם נזק. אין לוח זמנים לצורות ישיבה. אך מטבע הדברים הושבה הפוך היא יציבה פחות ולכן כדאי לעשות זאת כאשר התינוק למד כבר לשבת.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים