כאבים בפרק כף היד לילד בן 10

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/06/2021 | 00:35 | מאת: שרית

שלום וברכה, הבן שלי בן 10 וחצי לפני חמישה ימים עשה תחרות באימון ובלם את עצמו עם כפות הידיים בקיר. מאז התחיל לסבול מכאבים בפרק כף יד שמאל. האזור ללא נפיחות נשלחנו למיון על ידי רופאת המשפחה בצילום לא מצאו שבר או משהו אחר לא תקין. הילד ממשיך לסבוך מכאבים בזמן שמרים ומוריד את כף היד למעלה ולמטה. אתמול ניגשנו שוב לרופאת המשפחה שאמרה שאין נפיחות אז אין כלום וזה יעבור. השאלה שלי היא מה לעשות על מנת לעזור למקום להחלים ? האם לשים תחבושת או לא? האם לנסות להזיז את היד למרות הכאב? הילד ספורטאי ומתאמן בג׳ודו 5-6 פעמים בשבוע. לא הלך ארבעה ימים לאימון והיום התעקש ללכת. אני חוששת שיגרם לו נזק . אודה לעזרתך . רוב תודות.

שלום, סביר להניח שיש שבר קטן שאינו נצפה בצילום, בדרך כלל מנוחה שבועיים-שלושה תעשה את העבודה אבל כמובן אפשר לגשת להיבדק אצל אורתופד ילדים. כדאי לא לאמץ את היד עד שהכאב יחלוף.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים