אי סימטריה בין הרגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/06/2021 | 15:50 | מאת: ענת

שלום ,בתי בת שנתיים וחודש. מאז שנולדה חשתי כי יש אי סימטריה בין ימין לשמאל במנח האגן. בבדיקת האולטרסאונד השגרתית העליתי זאת בפני הבודק וטען שהכל תקין. מס חודשים אחכ שמתי לב לאי סימטריה בין שתי הרגליים שכוללת - גם הבדל של כ 1 ס"מ באורך וכן כף רגל אחת שהיא קטנה יותר מהשניה. בדקנו פעמיים אצל אורתופד של הקופה , אמר שיש לה הליכה קצת מתנדנדת וכן טען שזו אי סימטריה לא משמעותית ושייתכן שתסתדר. בנוסף ראיתי כי יש אצלה קצת קריסה של כף הרגל פנימה . על זה אמר שצריך לחזק את השרירי עי תרגילי עמידה על קצות האצבעות. מה שמאוד לא ישים בעיניי. אשמח לדעתך בנושא. האם אין צורך במדרסים? נעליים מיוחדות? בתי מתלוננת לפעמים על כך שכואב לה הגב. תודה

מדרסים בגיל הזה לא, רצוי מאוד להיבדק אצל אורתופד ילדים מנוסה לבדיקה וחוות דעת

מנהל פורום אורתופדיית ילדים