אולטרסאונד פרקי ירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

04/05/2021 | 13:48 | מאת: דנה

שלום רב, נעשתה לבתי בת החודשיים בדיקת אולטרסאונד פרקי ירכיים והתגלתה בעיה ברגל שמאל. להלן פענוח: "מנח ירכיים סימטרי, פישוק מלא, אבל מעט מאוד לא סימטרי. Galeazzi, Ortolani, Barlow שלילי. רוטציה פנימי של מפרקי ירך 45 מע'. באולטרסאונד שנעשה ימין תקין, שמאל פורש כ-3, אך בבדיקה לאחר מכן אצל אורתופד נכתב כי-A2 בדיקה קלינית כעת תקינה. אי סימטריה קלה ביותר בפישוק, אך פישוק עצמו ללא הגבלה". האם לאור הממצאים יתכן שהבעיה תסתדר מעצמה ללא טיפול, או שיש להתחיל בטיפול מיידי ?

קשה לדעת לפי מה שכתבת היות ותוצאת ה US אינה ודאית (2A לא מצריך טיפול ואילו 3 בהחלט כן). המלצתי היא להגיע בהקדם לאורתופד ילדים מומחה ולשמוע את דעתו לאחר בדיקה על ידיו.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים