אולטרסאונד פרקי ירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/05/2021 | 09:22 | מאת: דנה

שלום רב, לבתי בת החודשיים התגלתה בעיה בירך שמאל במסגרת אולטרסאונד פרקי ירכיים. היא נשלחה ל-ct. בשל הקרינה הרבה מבקשת לדעת האם ניתן לעשות במקום זאת mri,אפילו באופן פרטי. במידה וכן האם זה מצריך להרדים אותה כדי שלא תזוז?והאם גם ct מחייב הרדמה? תודה רבה.

לא נשמע לי הגיוני כלל ביצוע CT לתינוקת כזו (נדיר מאוד), גם MRI מצריך הרדמה שרצוי להימנע במידת האפשר. הייתי מציע לך לפנות בהקדם לאורתופד ילדים לבירור מה שנדרש.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים