ברך נפוחה שנה לאחר ניתוח פריקת פיקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/04/2021 | 13:33 | מאת: אפרת

שלום.בתי פרקה את הפיקה בברך שמאל בחודש 7/19.בגלל אי יציבות הברך וקרע ברצועה הצידית עברה ניתוח שיחזור MPFL ב-5/20 והוצאת פרגמנט מדיאלי קטנה.המון פיזיותרפיה ואף רכשתי לה גם מכשירים הביתה לחיזוק הברך ושיווי משקל.אנחנו כבר שנה לאחר הניתוח אך עדיין יש לה קשיים כגון לעלות במדרגות,אי יכות לקפו. ולרוץ ולעיתים ישנה מן צליעה קלה ולא מצליה לכופף את הרגל אחורנית כמו הרגל השנייה.בנוסף ישנם עדיין כאבים אומנם לא חזקים והברך מאוד נפוחה כמו בצקת. אשמח לשמוע את דעתך ..האם שנה לאחר הניתוח כל מה שרשמתי זה נורמלי??האם זה בסדר שישנה נפיחות וין סיבה לדאגה? מהו הטווח מאז הניתוח שהיא תוכל לחזור לרקוד,לרוץ וכו'? תודה רבה

אחרי שנה הייתי מצפה למצב טוב יותר מן המתואר, כדאי לדבר ולהיבדק אצל הרופא המטפל ואולי לשקול הדמיה חוזרת כדי לשלול בעיה נוספת

מנהל פורום אורתופדיית ילדים