כפות רגלים עקומות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/02/2003 | 08:07 | מאת: לאה זמיר

יש לי ילד בן שנתיים וארבע חודשים בגיל 6 חודשים הוא היה בגבס ל4 שבועות מגיל 11 חודש הוא הולך כפות הרגלים שלו נוטות כלפי פנימה והדבר הנ"ל גורם לו למעידות בזמן ריצה סירבול בהליכה אני הלכתי כבר לאורטופד ונאמר לי שהאגודל שלו מושך את הרגל פנימה וכרגע לו עושים עם זה כלום היתי רוצה את חוות דעתך כי מסביב כולם משגעים אותי(גננת,הורים וחמתי). תודה מראש

13/02/2003 | 22:23 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

יש להבחין האם מדובר בסיבוב של כף הרגל על ציר השוק או שלהרגל כולה על ציר הירך לעומת האפשרות שמדובר בעיקום של כף הרגל עצמה. בשתי האפשרויות הראשונות לא מטפלים עד גיל 7-8 באפשרות שלישית במידה שהעווג הוא משמעותי ניתן לטפל על ידי נעל מיוחדת או אף ניתוח.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים