בדיקת mri בחשד לקרע בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/02/2021 | 12:11 | מאת: איציק

שלום רב ותודה מראש צילום mri שבוצע לבן שלי החייל רציתי לדעת האם יש לו נזק חמור בכתף ומה ניתן לעשות האם יכול להמשיך להתאמן במצב הזה? התוויה קלינית: חשד לנזק slap. ממצאים: מפרק ה - a/c מודגם תקין. הבורסה הסוב - אקרומיאלית הודגמה שמורה. מודגם קרע חלקי שטחי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה - ספינטוס קרוב לאזור אחיזתו הקדמי אל הגבשושית הגדולה בקוטר 8 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 6 סדרה 6) ובקוטר 6 מ"מ במישור הקורונלי (חתך 10 סדרה 4). הקרע מערב פחות משליש מעובי הגיד. שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגם נזק slap דרגה 2 מינימאלי. מודגם קרע חלקי בבסיס הלברום האחורי תחתון. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. סיכום : קרע חלקי שטחי של גיד הסופרה - ספינטוס, נזק slap דרגה 2 וחשד לקרע חלקי בבסיס הלברום אחורי תחתון כמתואר.

אומנם פורום זה עוסק בילדים בלבד אך אענה לך שאם תוצאות אלו כדאי מאוד להיוועץ במומחה כתף, במסגרת צבאית אפשר לקבוע לד"ר שי ברנס במרפאות מומחים בצריפין

מנהל פורום אורתופדיית ילדים