סיבוב פרקי ירכיים מוגבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/02/2021 | 21:02 | מאת: לינוי

בתי עברה שחזור מפרק ירך בגיל שנתיים. . תמיד היה לה intoeing אך נאמר שסביר גיל 8 יחלוף. כיום,בת 12, רופא אמר שיש סיבוב פרקי ירכיים מוגבר וולגןוס בברכיים.התבקשנו לבצע צילום גפיים לבדוק אם יש צורך בניתוח.רציתי לשאול האם הניתוח מורכב?משך ההחלמה? סביר שיצליח לפתור מצב?האם אכן לאחר וסת לא ניתן לנתח? תודה

קשה לענות על רוב השאלות מבלי לבדוק אותה ואת הצילום. קודם כל אין קשר בין שחזור המפרק לסיבוב הירך אלו שתי תופעות שונות. בד"כ חולף עד גיל 8 אך לא תמיד ובד"כ אינו מצריך טיפול. לגבי הולגוס תלוי בדרגתו. ותלוי איזה ניתוח, אם מדובר בהכוונת גדילה אז ניתוח יחסית קטן עם תוצאות טובות. אך לאחר מחזור פוחתים הסיכויים להצלחה (תלוי בעוד מספר גורמים), לכן אי אפשר לתת תשוזבה מדוייקת ללא כל הפרטים, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים