כאבים בקרסול (גיד אכילס)

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

29/01/2021 | 10:55 | מאת: לי

ילד בן 10 עם כאבים בקרסול יותר מחודשיים. בדיקת mri עמוד שדרה תקינה, צילום ואולטרסאונד ברגל תקינים. ריצה דיספרקטית אך תקינה. הליכה על קצות האצבעות עושה פזיוטרפיה ללא שיפור כלל עפ הפיזיוטרפיסת קיצור של גיד אכילס. בנוסף עם מדרסים בנעלים. ניורולג בדיקה תקינה. מה עוד אפשר לעשות כדי להקל על הכאבים ועל ההליכה על קצות האצבעות

לא הבנתי האם יש קיצור אכילס או לא? אם קיים קיצור משמעותי אז הטיפול הוא ניתוחי. במידה ואין קיצור צריך לראות האם מקור הכאב בגיד או בעקב ולטפל בהתאם, יש מספר אפשריויות.

31/01/2021 | 19:33 | מאת: לי

בדיקות mri עמוד שדרה תקינה אולטרסאונד קרסול וצילום תקינים (רק הפזיוטרפיסת טען שזה קיצור של הגיד למרות שהבדיקות תקינות). השאלה האם יש עוד בדיקות שניתן לעשות? איך ניתן לדעת אם יש קיצור של הגיד? כרגע הילד הולך על האצבעות וכאוב תודה רבה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים