חבלה בשורש כף היד אצל ילדה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/12/2020 | 02:24 | מאת: גב

שלום, בתי נחבלה בשורש כף היד לפני כמעט שלשה שבועות כתוצאה מנפילה על ילד מושטת. יום אחרי החבלה ביקרנו במוקד בגלל נפיחות מקומית שלא ירדה. הכאב היה חלש יחסית והבמשך חלף. נאמר לנו שמדובר בציסטה שהנה תוצאה של נוזל שנמצא בתוך המפרק ויצא החוצה. בצילום רנטגן לא הודגם שבר. לאחר עשרה ימים ביקרנו אצל אורטופד שהפנה לבדיקת אולטרסאונד. בבדיקה נראה שאולי יש לה כן שבר, או מספר שברים קטנים, בעצמות הקטנות (טרם קיבלתי את האבחנה ואיני זוכרת את שם העצם שהוא אמר) של מפרק שורש כף היד. מה שהייתי רוצה לשאול זה במידה שאכן מדובר בשבר, או בשבר שהיה והתאחה לבד, האם עבר יותר מדי זמן וכבר לא ניתן יהיה לטפל באמעות גבס? אני אוסיף שלפני חמישה ימים היא נפלה שוב על אותו המקום, כך שאם כן יש שבר אז יתכן שהוא מהנפילה השניה גם. הרופא באולטרסאונד ממליץ על בדיקת MRI. תודה, גבי.

השבר מתאחה גם ללא גבס, מה שחשוב הוא שיתאחה במנח טוב אשר ברוב המקרים אצל ילדים זה המצב. כרגע ככל הנראה מומלצת בדיקת אורתופד ילדים להחלטה על צורך בבירור/טיפול נוסף.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים