טיבייה בן שש- מה צפוי

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/12/2020 | 21:33 | מאת: אנא

שלום. בן שש. בשבת מעד ונחת בסיבוב על הרגל. בטרם עשו צילום- שבר בטיבייה. מצ״ב. הפנו לשניידר, במיון רופאה כללית לא בדקה, הפנתה למיון אורת׳ בבלינסון. שם לא נאמרה לנו מילה למעט ״שבר- גבס ארוך״. לא קיבלנו שום הנחיה, הסבר, הבנה, לא על השבר לא על הגבס ולא על הטיפול כעת ואחכ. הגבס כאמור מכף רגל ועד סוף ירך. גובס בדומיה ע״י הרופאה ושוחררנו. השאלה היחידה שנענתה היא כי זה ל6 שבועות. מיותר לציין כי סובל מאוד מכאבים ( מקבל נורפן ). מה מומלץ הלאה? מתי צילום נוסף? כדאי חווד נוסף? תודה

28/12/2020 | 22:14 | מאת: אנא

ניסיתי להעלות תמונה ללא הצלחה בכל אופן ללא רסיסים בחלק אחורי בשליש התחתון של העצם. אלכסוני כמעט במלאו מקצה לקצה. תודה

קודם כל עצוב אם אכן כך קרה, תפקידו של הרופא המטפל להסביר ולענות על שאלות. ולעינייננו, רצוי לעשות צילום ביקורת 7-10 ימים לאחר השבר כדי להחליט על המשך הטיפול (גבס ארוך/קצר? 4-6 ששבועות? ניתוח?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים